1400 Watt Polijstmachine - NAT gebruik met verende stofkap & afneembare neus SPHS1001W

  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Professionele watergekoelde polijstmachine van het merk SPERO met een variabel toerental, vermogen van 1400Watt, 4meter snoer, waterafzuigkap met een opname van 125mm. Voor het polijsten of opruwen met diamant polijstpads van natuursteen, beton, graniet, terrazzo, in combinatie met diamant- polijstschijven en slijpschijven. De luxe verende stofkap is voorzien van afneembare neus en borstelrand. De motor is voorzien van een regelbaar toerental en softstart voor een geleidelijke acceleratie en elektronische overbelastingsbeveiliging. De elektronische snelheidsstabilisator zorgt voor een constante snelheid tijdens het polijsten, dit zorgt voor een langere levensduur van de motor. Te gebruiken door de tegelzetter, terrazzo-, beton en natuursteenbewerker. De elektronische snelheids-stabilisator zorgt voor een constante kracht en snelheid tijdens gebruik, wat resulteert in een langere levensduur van de motor. Standaard is de printplaat ingegoten in een epoxy bad, wat de elektronica optimaal beschermt tegen invloeden van buitenaf.

Inclusief: 125mm padhouder, Stofkap, PRCD aardlekschakelaar & Machine.

LET OP!!

Standaard is deze machine uitgevoerd met een watervoeding kap voorzien van waterkeerringen om de as, waardoor hij enkel NAT te gebruiken is. Wilt de gebruiker DROOG gaan schuren of polijsten, dan dient de watergevoede kap verwisseld te worden door een DROOG gebruik stofkap zonder keerringen om de as (Artikel: SPHS1001WDK) . Word de machine met de watergevoede kap DROOG gebruikt, dan zullen de keerringen om de as smelten den de machine overbelasten.

Deze machine is tevens te gebruiken voor het nat en droog grof schuren met een Diamantkomschijf.

De maximale diameter komschijven is 125mm, dienen voorzien te zijn van een M14 aansluiting en moeten 40mm hoog zijn.

LET OP!! Als de watertoevoer kap is gemonteerd op deze machine kan hij enkel NAT gebruikt worden. Wilt u de machine DROOG gebruiken dient u de DROOG kap te gebruiken die er los bij te bestellen is.

Dit inverband met de waterkeerringen die bij droog gebruik zullen smelten en de motor doen oververhitten.

Gebruik de machine maximaal 30 minuten achter elkaar en laat dan de machine onbelast nadraaien om te koelen voor zeker vier minuten alvorens u weer verder gaat met de werkzaamheden. Herhaal dit tijdens gebruik iedere keer als het motorhuis en de tandwielkop heet worden.

Wanneer een machine intensief gebruikt wordt en warm is, dient de gebruiker de machine minimaal 2 minuten direct na gebruik stationair onbelast na te laten draaien om niet de motor te beschadigen door de nastraal hitte van de spoel. Schade aan de motor door het niet goed nakoelen van de machine of overbelasting valt bij ieder merk niet onder de fabrieksgarantie! Dit is een standaard machine gebruiksregel die geld voor ieder merk machine die intensief gebruikt wordt. Blaas ook dagelijks de motor door met droge lucht. Goed onderhoud aan uw machine is noodzakkelijk

Basisregels voor gebruik:

- Laat de machine altijd draaien op zijn maximale toerental tijdens gebruik met een diamant komschijf

- Fluctueert het toerental of zingt de machine tijdens gebruik, dan betekent dit dat de machine ondeskundig wordt gebruikt en overbelast. Geef dan minder druk, laat de machine het werk doen of verwissel de polijstschijf

- Laat de machine altijd minimaal 30 seconden onbelast nadraaien als u klaar bent met polijsten.

- Zorg altijd dat de komschijf of polijstpad gelijk of iets hoger ligt dan de borstel van de stofkap. Ligt de komschijf of polijstpad te laag en de borstel hoger dan de komschijf of polijstpad, dan moet de gebruiker te hard drukken op de machine, waardoor de borstel onevenredig 45 graden zal slijten en de machine zal overbelasten met onherstelbare schade tot gevolg.

- Een doorgebrande motor of beschadigde lagers, is altijd veroorzaakt door overbelasting en is geen garantie.

- Gebruik altijd een geschikte stofzuiger voorzien van een filterklopsysteem en verse filters of zakken.

- Gebruik de machine met zorg en houdt er rekening mee dat iedere machine defect kan raken als deze oververhit raakt of ondeskundig gebruikt wordt.

- Gebruik alleen top kwaliteit komschijven.

- Blaas regelmatig de motor schoon met perslucht.

- Controleer de koolborstels iedere 40 werkuren of deze nog minimaal 5mm lang zijn, vervang ze indien nodig.

- Vervang het vet in het tandwielhuis iedere 60 werkuren.

Merk: SPERO
Artikelnummer: SPHS1001W
Vermogen: 1400Watt - 230Volt
Toerental: 1800 - 10.000 t/min
Motor: softstart en overbelastingsbeveiliging
Gewicht: 3.5kg
Aansluiting: M14
Geschikt voor: NAT gebruik
Snoerlengte: 4 meter
Afmetingen: 350mm x 150mm x 120mm Hoog
Opname: 100 & 125mm schijven
Inclusief: Machine, stofkap, 125mm M14 padhouder met 10mm foam, voorsteun
SPHS1001W
Nu slechts
    Levertijd:1-3 dagen
Bestel
Gerelateerde Producten
!