10mA PRCD aardlekschakelaar met deksel om de knoppen - IP55 Sproeiwaterdicht

  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

IP55 klasse Sproeiwaterdichte PRCD aardlekschakelaar voor montage in het aansluitsnoer. Te gebruiken in situaties waar met machines met water gewerkt wordt. Deze PRCD beveiliging schakelaar is de vervanger van de veiligheidstrafo die altijd verplicht was wanneer u elektrisch gereedschap gebruikte in combinatie met water. Hij werkt als een aardlekschakelaar die direct de stroomtoevoer uitschakelt bij lekstroom groter dan 10mA. Deze IP55 klasse RCD schakelaar plaatst u 30cm achter de stekker van het product. De schakelaar is CE gekeurd, en voldoet aan alle Europese normen. Enkel te gebruiken op een geaard stopcontact.

IP55 = Geen schade indien bespoten (12,5 l/min) onder eender welke hoek.

Niet dompelbaar of waterdicht!

Een PRCD schakelaar is enkel aan te sluiten op een drieaarderig snoer voorzien van aarde draad. Een PRCD schakelaar sluit u aan op elektrische apparaten met een AARDE draad aansluiting. Deze schakelaar is NIET te gebruiken met elektrische apparaten zonder aardeaansluiting.

Een drie aarderig snoer van een elektrisch apparaat dient als volgt op de aardlekschakelaar aangesloten te worden:

Resetknopzijde van de schakelaar = Stekkerzijde dus ongeveer 30cm snoer met daaraan een ingegoten IP55 stekker met Randaarde of een PEN aarde aansluiting voor de Belgische markt.

- De L aansluiting is de aansluiting voor de bruine draad, dus de stroomaanvoer.

- De N aansluiting is de aansluiting voor de blauwe draad, dus de nul.

- De ~ aansluiting is de aansluiting voor groen/gele draad, dus de aardedraad.

De beide zijden van de PRCD aardlekschakelaar dienen hetzelfde aangesloten te worden zoals hierboven vermeld.

Ter controle dient u altijd een gekwalificeerd persoon het na te laten kijken of de schakelaar goed is aangesloten om ongelukken te voorkomen.Let op! Een PRCD schakelaar is een gevoelig beveiliging product en is gauw beschadigt door invloeden van buitenaf. Op een PRCD schakelaar zit geen 1 jaar fabrieksgarantie. Een kapotte PRCD schakelaar is altijd het gevolg van het stoten tegen een harde ondergrond of onzorgvuldig gebruik. Zorg er altijd voor dat de machine en het stroom netwerk voorzien is van een goede aarding, anders zal de PRCD schakelaar niet werken. Laat een erkend installateur of een opgeleid persoon in de elektrotechniek de schakelaar installeren.
Merk: SPERO
Artikelnummer: SPprcdDS10
Voltage: 220-240Volt ~ 50Hrz
Onderspannings beveiliging: <10mA
Uitschakeltijd: 30mS
Max. vermogen: 3600Watt / 16A
Beschermingsklasse: IP55
SPprcdDS10
    Levertijd:1-3 dagen
Bestel