1400Watt Haakse Tegelboormachine - NAT gebruik SPHS1001WS

  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Professionele watergekoelde M14 Tegelboormachine van het merk SPERO met een variabel toerental, vermogen van 1400Watt, 4meter snoer & wateraansluiting. Met deze haakse boormachine en waterkoeling, kan zeer nauwkeurig Nat & Droog geboort worden met de M14 SPERO tegelboren. De motor is voorzien van een regelbaar toerental en softstart voor een geleidelijke acceleratie en elektronische overbelastingsbeveiliging. De elektronische snelheidsstabilisator zorgt voor een constante snelheid tijdens het polijsten, dit zorgt voor een langere levensduur van de motor. Te gebruiken door de tegelzetter, terrazzo-, beton en natuursteenbewerker. De elektronische snelheids-stabilisator zorgt voor een constante kracht en snelheid tijdens gebruik, wat resulteert in een langere levensduur van de motor. Standaard is de printplaat ingegoten in een epoxy bad, wat de elektronica optimaal beschermt tegen invloeden van buitenaf.

Inclusief: Wateraansluiting, PRCD aardlekschakelaar & Machine.
Exclusief: Boren

LET OP!!

Standaard is deze machine uitgevoerd met een watervoeding kraag voorzien van waterkeerringen om de as, waardoor hij enkel NAT te gebruiken is. Wilt de gebruiker DROOG gaan boren, dan dient de watergevoede kraag verwijderd te worden rond de as. Word de machine met een watergevoede kraag om de as gebruikt, dan zullen de keerringen om de as smelten en de machine overbelasten.

Een passende RVS koffer is apart erbij te bestellen.

LET OP!!

Standaard is deze machine uitgevoerd met een watervoeding kap voorzien van waterkeerringen om de as, waardoor hij enkel NAT te gebruiken is. Wilt de gebruiker DROOG gaan schuren of polijsten, dan dient de watergevoede kap verwisseld te worden door een DROOG gebruik stofkap zonder keerringen om de as (Artikel: SPHS1001WDK) . Word de machine met de watergevoede kap DROOG gebruikt, dan zullen de keerringen om de as smelten den de machine overbelasten.

Deze machine is enkel te gebruiken met water voeding aangesloten op de gardena aansluiting van de machine. Wordt de kop van de machine heet, dan wordt er te weinig water gebruikt. . Gebruik de machine maximaal 30 minuten achter elkaar en laat dan de machine onbelast nadraaien om te koelen voor zeker vier minuten alvorens u weer verder gaat met de werkzaamheden. Herhaal dit tijdens gebruik iedere keer als het motorhuis en de tandwielkop heet worden.

Wanneer een machine intensief gebruikt wordt en warm is, dient de gebruiker de machine minimaal 2 minuten direct na gebruik stationair onbelast na te laten draaien om niet de motor te beschadigen door de nastraal hitte van de spoel. Schade aan de motor door het niet goed nakoelen van de machine of overbelasting valt bij ieder merk niet onder de fabrieksgarantie! Dit is een standaard machine gebruiksregel die geld voor ieder merk machine die intensief gebruikt wordt. Blaas ook dagelijks de motor door met droge lucht. Goed onderhoud aan uw machine is noodzakkelijk! Niet geschikt voor continue gebruik met een komschijf.

Watergevoede machines werken met keerringen, die aan slijtage onderhevig zijn door de omwentelingen die de machine maakt tijdens gebruik. Vervang deze tijdig zodra olie of waterlekkage waargenomen wordt om schade aan de machine en de gebruiker te voorkomen.

Basisregels voor gebruik:

- Laat de machine altijd draaien op zijn maximale toerental tijdens gebruik met een diamant komschijf.

- Fluctueert het toerental of zingt de machine tijdens gebruik, dan betekent dit dat de machine ondeskundig wordt gebruikt en overbelast. Geef dan minder druk, laat de machine het werk doen of verwissel de polijstschijf

- Laat de machine altijd minimaal 30 seconden onbelast nakoelen als u klaar bent met polijsten.

- Dit product is geen schuurmachine, maar een polijstmachine geschikt voor het polijsten van materialen.

- Gebruik altijd een geschikte stofzuiger voorzien van een filterklopsysteem en verse filters of zakken.

- Gebruik de machine met zorg en houdt er rekening mee dat iedere machine defect kan raken als deze oververhit raakt of ondeskundig gebruikt wordt.

- Gebruik alleen top kwaliteit polijstschijven.

- Blaas regelmatig de motor schoon met perslucht.

- Controleer de koolborstels iedere 40 werkuren of deze nog minimaal 5mm lang zijn, vervang ze indien nodig.

- Vervang het vet in het tandwielhuis iedere 60 werkuren.

Merk: SPERO
Artikelnummer: SPHS1001WB
Vermogen: 1400Watt - 230Volt
Toerental: 1800 - 10.000 t/min
Motor: softstart en overbelastingsbeveiliging
Gewicht: 3.5kg
Aansluiting: M14
Geschikt voor: NAT gebruik
Snoerlengte: 4 meter
Afmetingen: 350mm x 150mm x 120mm Hoog
Opname: 100 & 125mm schijven
Inclusief: Machine & voorsteun
Exclusief: boren
SPHS1001WB
Nu slechts
    Levertijd:1-3 dagen
Bestel
Gerelateerde Producten