Korrel 30 - 125mm koper pad - Beton, Terrazzo & Hardsteen Diamant Polijstschijf

SPMK05-30
    Levertijd:1-3 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Korrel 30 diameter 125mm koper gebonden diamant schuur en polijstschijven ideaal geschikt voor het schuren van hardsteen. Voor het snel nat & droog grof schuren van harde oppervlakken zoals beton, hardsteen, marmer etc. Deze korrel 30 schuurt zeer goed maar geeft weinig kans op beschadigingen als men de schijf niet goed toepast. Zeer geschikt voor de gebruiker zonder ervaring. De terrazzo schuurschijven worden gebruikt op een regelbaar toerental hand polijstmachine die rond de 2000 t/min maakt. Voor een optimaal resultaat dien je deze beton polijstschijf te gebruiken in op een volgende volgorde van grof naar fijn. De volgorde van schuren is korrel 30, 50, 100, 200 en als laatst afwerken met korrel 400. Na de korrel 400 heb je als resultaat een gezoete (matte glos) afwerking. De koper pads zijn geschikt voor zowel droog als nat gebruik.

Algemene tips voor polijstpads

1. Indien u weinig tot geen ervaring heeft met polijsten, raden wij ten zeerste aan te oefenen op een proefstuk om te kijken of het resultaat wat u behaald u bevalt. Bevalt het resultaat, ga dan over om het geplande materiaal te bewerken.

2. Begin met de grofste korrel #30 om grof het materiaal open te schuren, vuil te verwijderen en oneffenheden te corrigeren.

3. Indien het te bewerken materiaal geen oneffenheden heeft en niet versleten of verouderd is, begint u met korrel #100 om de poriën van het te bewerken materiaal te openen.

4. Korrel 200 t/m 400 dient u extra lang door te halen, dit zijn namelijk de belangrijkste stappen om een mooi Gezoete afwerking te behalen.

5. Let op; het bewerkte oppervlak wordt heet tijdens de behandeling.

6. Nadat u het materiaal heeft bewerkt met alle bovenstaande stappen, kunt u dit met een wax of impregneermiddel nabehandelen, om het oppervlak te beschermen of een diepere glans uit het bewerkte materiaal te halen.

7. Natuursteen dat handmatig is gepolijst behaalt nooit hetzelfde resultaat als machinaal bewerkt natuursteen.

8. Overbelast de polijstpad niet door te veel druk uit te oefenen op hoeken en randen van het te bewerken materiaal, hier is de polijstpad niet geschikt voor.Laat de polijstpad, op het oppervlak met rustige bewegingen en voldoende druk het werk doen ( LET OP niet te veel druk, anders werkt de pad niet en beschadigd de polijstmachine).

9. Oefen niet teveel druk op de pad en de polijstmachine, hierdoor beschadigt de machine en deze beschadigingen vallen niet onder de garantie.

10. Zorg er altijd voor dat als u de polijstpad van de houder verwijdert, dat u met de ene hand het klitteband tegenhoud op de houder en met de andere hand de klittenband samen met de pad eraftrekt.

Specifieke tips voor DROOG gebruik polijstpads

LET OP: gebruik een laag toerental tot max 2000 r.p.m.

- Oververhit de polijstpad niet, hierdoor laat het klittenband los.

Indien het klittenband heeft losgelaten dan kunt u de pad lijmen met 2 componenten epoxylijm.

Specifieke tips voor NAT gebruik polijstpads

LET OP: Gebruik een toerental tot max. 2500 r.p.m.

- Watertoevoer dient te geschieden door de as van de polijstmachine, waardoor het water door het hart van de polijstpad geperst wordt.Water toevoegen vanaf de buitenzijde van de pad werkt niet.

- Gebruik niet meer water dan nodig, de polijstpads mogen niet droog schuren maar dienen minimaal water toegevoegd te krijgen. Teveel water beschadigd de machine en heeft u kans op lekstroom. Wanneer u lekstroom ervaart, dan moet u de machine laten drogen door hem onbelast stationair te laten draaien voor minimaal 3 minuten.

Diameter: 125mm
Type binding: Koper met diamantgruis
Dikte binding: 3mm
Gebruik: Nat & Droog
Aansluiting: Klittenband
Max. Toerental NAT gebruik: 2500 T/min
Max. Toerental DROOG gebruik: 2000 T/min
Gerelateerde Producten